Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Wilco

Hij is een enthousiaste goochelaar. Het is zijn hobby. Al meer dan 25 jaar houdt hij zich met goochelen bezig. In het begin onder de naam goochelaar Mulando en inmiddels als goochelaar en clown.

Al op 17 jarige leeftijd trad hij op als goochelaar. O.a. op zijn middelbare school in Helmond als goochelende fakir in het cabaret Lancet. Ook was hij daar actief als toneelspeler n.l. Als Tuit de ketellapper in de Midzomernachtdroom van Skakespeare en als Olivier in een toneelstuk van Puget.

Het krantje Ronde de Linde in Nuenen vermelde: de 17-jarige Mulando gaf enige staaltjes van behendigheid in goochelen en gedachten lezen ten beste. In de Helmondse courant diverse recensies: De held van de dag was goochelaar Mulando, die de kinderen met zijn charmante-komische goocheltrucs van de ene verbazing in de andere deed vallen. De Helmondse humorist was een daverend succes. Er werd medewerking verleend door goochelaar Mulando uit Stiphout, die met zijn goocheltrucs de jeugd zo wist te boeien, dat de kinderen op hun stoelen gingen staan om maar niets te missen. Hij won de 2e prijs in het Cabaret der onbekenden in Eindhoven.

Zijn beroep was maatschappelijk werker. Nu treedt hij inmiddels op als goochelaar, als clown en als zwarte Piet bij grote en kleine gezelschappen, in de huiskamer, op podia, op straten en pleinen. Diverse organisaties vragen hem jaarlijks terug. De reacties zijn o.a. we vonden het allemaal hartstikke leuk; het was super geslaagd; zoals u is er geen één; iedereen was zeer tevreden, kindjes hebben zich super vermaakt en de grote mensen hebben daardoor ook een geweldige avond beleefd; ik kon zien, dat het ook oprecht uit je hart komt; jong en oud heeft genoten; je hebt bij onze dochter een verpletterende indruk achtergelaten; mede dank zij jouw show hebben wij een onvergetelijke dag gehad; u blinkt uit met al uw enthousiasme, professionaliteit en boeiende trucs; wat moet het heerlijk zijn om zoveel vrolijkheid te bezorgen; hopelijk zul je uw vak nog vele jaren kunnen doen enz.

Hij is zeer geinteresseerd in alles wat te maken heeft met goochelen. Hij bezoekt dan ook regelmatig goochelcongressen in binnen- en buitenland, o.a. Zwolle, Nijmegen, Rotterdam in Nederland en Blackpool, Stockholm, Riga, Dresden, Berlijn, Marseille, Lissabon, Duinkerken, Easbourne en Peking in het buitenland. Hij is steeds bezig om zijn voorstellingen te wijzigen en te verbeteren.